Biodynamic Breath & Trauma Release System

Biodynamic Breath and Trauma Release System

 

 Het “Biodynamic Breath and Trauma Release System” (BBTRS) is een holistische benadering van ademwerk en lichaamsgerichte therapie die gericht is op het bevrijden van opgeslagen fysieke, mentale, emotionele spanning en trauma in het lichaam.

Het systeem is ontwikkeld door Giten Tonkov, een ervaren therapeut en trainer op het gebied van lichaamsbewustzijn en ademwerk. Ik heb deze methode leren kennen in 2009 en merkte na een korte tijd al grote veranderingen op in mijn lichaam en hoofd. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat mijn zintuigen verbeterden. Ik kon beter zien, ruiken, proeven, horen en voelen, maar niet dat het me overweldigde. Ik kon meer genieten. Mijn sportprestaties schoten omhoog. Wat ik het meest bijzonder vond was dat het mijn oude gedachtenpatronen doorbrak.

BBTRS is naar mijn mening een van de beste methodes om je bewustzijn te vergroten en te groeien als mens. Om chronische spanning permanent los te laten. Om te leren leven, te genieten. Om na je werk nog energie te hebben  voor andere dingen in het leven. Om meer vriendelijkheid te ontwikkelen voor jezelf en anderen. Om een voorbeeld te worden voor je kinderen omdat je hebt geleerd je emoties vrij te laten stromen zonder jezelf te overweldigen. Om grenzen te leren aangeven. Om authentiek te spreken. Om pijnvrij te zijn. Ja ! het kan!

BBTRS combineert elementen van adem, stem,  lichaamsbewustzijn, beweging, muziek en meditatie in de sessie. Het is een heel veilige methode die naast ontwikkelingstrauma oplossen ook gebruikt wordt bij shock trauma. Onlangs is er een modaliteit ontwikkeld voor vluchtelingen uit onveilige gebieden.

VOOR WIE?

Voor mensen met chronische klachten die niet vanzelf overgaan. Voor mensen die hun bewustzijn willen vergroten. Voor ontwikkelingstrauma. Voor shocktrauma. Generationeel trauma. Herstel na ziekte. Vastlopen in werk of relaties. Naast je therapie bij de psychotherapeut, omdat je voelt dat je lichaam ook iets nodig heeft.

 

 

 

WIL JE EEN LOSSE SESSIE ERVAREN?

Voor het ervaren van een losse sessie vraag ik een vergoeding van 120 euro voor 1,5 uur.

WIL JE EEN PROCES INGAAN?

Ik raad je aan tenminste 7 tot 10 sessies, liefst wekelijks te nemen. Pas na 3 a 4 maanden begin je veranderingen op te merken. Meestal ben je dan pas begonnen inzichten te verwerven. Ontwikkelingstrauma duurt langer. Wil je meer weten over trauma , kijk dan onder NARM.

Soms stop ik stukjes van deze therapie in de logopedische behandeling en wordt het vergoed. Dat hangt af van de klachten waarmee je komt. Klachten gericht op de adem, stressgerelateerde klachten waardoor je niet vrij kunt ademen vallen onder logopedie.

Biodynamicbreath and trauma release