Manuele Lymfe Drainage (MLD) Vodder methode

De meeste mensen kennen Manuele lymfedrainage als een massage die helpt bij het verminderen van zwelling. Het wordt vaak gebruikt in situaties waar zwelling kan optreden, zoals na operaties, bij sportblessures, of bij problemen met aderen zoals spataderen.

Maar wat minder mensen weten, is dat deze massage ook kan helpen om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en dat dit goed is voor je gezondheid en verbeteren van je energie. In een korte tijd kun je diepe ontspanning ervaren.

In je lichaam zitten verschillende soorten stoffen die moeten worden opgeruimd. Sommige van deze stoffen zijn niet zo goed voor je, zoals restjes van bacteriën, virussen, of grote eiwitten als gevolg van ontstekingen. Vooral die grote eiwitten zijn belangrijk voor het regelen van de hoeveelheid water in je lichaam. Als deze stoffen niet goed worden opgeruimd, kan dat problemen veroorzaken.

Als je lichaam deze stoffen niet goed opruimt, kan dat slecht zijn voor je immuunsysteem en je gezondheid. Je kunt dan last krijgen van dingen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, pijnlijke spieren en gewrichten, problemen met je neus, darmproblemen en huidproblemen zoals acne of eczeem. Deze problemen herstellen langzaam als je lymfesysteem verstopt is.

Manuele lymfedrainage kan helpen om je lymfesysteem te ontstoppen. Het woord ‘lymfe’ betekent eigenlijk ‘helder water’, dus deze massage kan je helpen om helder en schoon te worden, zowel in je lichaam als in je hoofd. Het is goed voor zowel herstel als het voorkomen van problemen.

Als je denkt dat een MLD behandeling iets voor je is volgt er een intake en anamnese die erop gericht is om je wensen te verduidelijken. Ik neem de tijd om naar je verhaal te luisteren. Soms is het beter om 2 keer per week een kortere behandeling te ondergaan om de lymfen open te zetten. Na een behandeling voel je meestal direct het effect van de behandeling. Het lichaam en de geest komen in de ruststand. In deze stand kan het lichaam zichzelf repareren. De pijn vermindert direct.  Soms worden symptomen de dagen erna even iets erger. Dat komt omdat de lymfen in versneld tempo werken. Daarom werken we soms korter zodat je niet teveel ervan merkt.

Een losse MLD behandeling duurt 20 minuten tot 1 uur . Kom je met een verwijzing voor logopedie dan zit het in het basispakket. Het hangt van je klacht af of het gedeclareerd kan worden.

Ik geef MLD van het gezicht, hals, borst, buik en benen gebied. Meestal gebruik ik het bij chronische hoofdpijnklachten, keelklachten, kaakklachten, stemklachten, andere pijnklachten, om het lichaam weer naar de parasympatische stand te doen bewegen.

MLD voor het gezicht

Het aantal liefhebbers van gezichtsmassages groeit gestaag!

In deze tijd, waarin we veel uren besteden aan virtuele vergaderingen en onszelf kritisch bekijken, richten we meer dan ooit onze aandacht op onze huid.  “Zoomvermoeidheid ”  en het feit dat veel mensen naar hun eigen kleine scherm staren en zich overmatig bewust zijn van elke rimpel, gezichtsuitdrukking en hoe deze worden geïnterpreteerd”.

Een belangrijk effect van de behandeling komt voort uit het aanzetten van de nervus vagus. Deze heeft voornamelijk betrekking op het reguleren van de autonome zenuwstelsel, inclusief verschillende Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van de nervus vagus in het lichaam:

Belangrijkste functies van de nervus vagus :

 

  1. Regulatie van de Hartslag: De nervus vagus heeft invloed op de hartslag door het vertragen van de hartslag.
  2. Beïnvloeding van de Ademhaling: De nervus vagus regelt ook de ademhaling door de activiteit van de ademhalingsspieren te beïnvloeden.
  3. Spijsvertering: Deze zenuw heeft een breed scala aan functies in het maag-darmkanaal, waaronder het stimuleren van de afscheiding van maagzuur, de beweging van voedsel door de darmen en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.
  4. Ontstekingsrespons: De nervus vagus heeft een anti-inflammatoire rol. Het kan ontstekingsreacties in het lichaam helpen reguleren en verminderen.
  5. Communicatie tussen de hersenen en organen: De nervus vagus fungeert als een communicatiekanaal tussen de hersenen en verschillende organen in het lichaam.