Hallo! Wat leuk dat je hier kijkt!

In 1992 studeerde ik af aan de opleiding voor Logopedie aan de HU. Daarna studeerde ik nog een jaar aan de universiteit van Nijmegen Spraak en Taal pathologie. Ik startte mijn praktijk in Amsterdam- Osdorp in 1993. Ik verhuisde met de praktijk en prive naar Nieuw Sloten in 1997. Daar heb ik met veel plezier gewoond en gewerkt tot 2021. Nu is de praktijk gevestigd nabij het bos in Hilversum. Een prachtplek waar ik en de clienten iedere dag genieten. Mijn expertise is stottertherapie en lichaamsgericht werk naast de basislogopedie. Ik heb veel langdurige opleidingen gedaan. Stottertherapie, Sensorische informatie verwerking (Anders kijken naar kinderen) adem en trauma therapie, TRE provider, NARM( ben ik nog mee bezig) . Ik werk veel samen met psychotherapeuten en andere disciplines. Ik ben gewend om met meertalige kinderen om te gaan en ook om in het Engels les te geven. Ik sta ingeschreven in verschillende registers : www.nvlf.nl , www.ecsf.eu, www.nssi.nl, www.tre-nederland.nl, www.biodynamicbreath.com 

Verder neem ik wekelijks deel aan de intervisie met de inner circle van de NARM therapeuten in USA onder begeleiding van Brad Kammer en Lawrence Heller. Ook ben ik kwaliteitskringbegeleider van logopedisten sinds 2000.

Mijn drijfveer: Van jongs af aan ben ik al bezig met vragen als: Wat is energie? Waarom heb je soms veel en dan weer weinig energie?

En ook vragen als: Waarom worden sommige kinderen gepest en anderen niet?  Als kind had ik regelmatig migraine waardoor ik helemaal uitgeschakeld raakte. Mijn zenuwstelsel totaal overgeactiveerd. Ook dit wilde ik leren begrijpen.

Met name het lichaamswerk , het ademwerk, biodynamic breath and trauma release system en de Tension RElease Exercises hebben mij diepe inzichten gegeven in de “holding patronen” van de mens. Het leren loslaten van spanning IS mogelijk en wat nog mooier is: Het hoeft niet eens veel tijd te kosten!

Bewustzijn vergroten omtrent je eigen zenuwstelsel kost in het begin tijd, maar als het er eenmaal is, heb je het voor de rest van je leven! Mijn oudste client was 93 jaar en ook hij leerde in een sessie hoe hij overtollige spanning kon afvloeien en de energie weer voelen stromen in zijn voeten.

Ik zet me met plezier in voor mijn medemens, vooral voor kinderen, om er voor hen te zijn met vriendelijkheid, vreugde, humor, en om hen veiligheid en vertrouwen te bieden. Ze kunnen zichzelf zijn in een huiselijke sfeer, waar mijn kat Styles zelfs even langskomt voor een knuffel. Een dag zonder lachen is een dag niet geleefd! Het geven van support komt direct terug naar mij in de vorm van liefde en dankbaarheid. Het vervult me met blijdschap als ik merk hoe de kwaliteit van leven is verbeterd van mijn clienten. Zelfs na 30 jaar kan ik nog steeds zoveel leren van de mensen die naar me toekomen. En dat…maakt van mij een beter mens.